Madagaszkár körutazás - garantált indulású, angol nyelvű program

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron, Körutazás Madagaszkáron
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés
Szűrés
Indulás: 2020-10-28-tól
2020-11-10-ig
Szobatípus: 1 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
559000.00 Ft/fő, 1F
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-10-28-tól
2020-11-10-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
559000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Madagaszkár - Miért éppen ide?

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a ,,mora-mora", azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik... 

A program során Madagaszkár legváltozatosabb helyszíneivel ismerkedünk meg, teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés -bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. 

Programok

1.nap Budapest > Antananarivo
Utazás Budapestről az esti órákban Madagaszkár fővárosába.

2.nap Antananarivo
Érkezés Antananarivoba a délutáni órákban. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. A várható késői érkezés miatt a főváros megtekintését valószínűleg az elutazás napjára hagyjuk.

Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

3.nap Antananarivo > Andasibe
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a különleges szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk, valamint különleges lepkékkel. Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Meglátogatjuk a Vakona Lodge Magán Rezervátumát: a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal! Fakultatív program estére: sötétedés utáni esti állatles rezervátumban, az éjszaka aktív állatfajták megfigyelésére: kaméleonok, pillangók, stb. (A program árát a részvételi díj nem tartalmazza.)

Szállás és vacsora: Andasibe Hotel

4.nap Andasibe > Antananarivo
A mai napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba, ahol városnézésre indulunk: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait.

Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

5.nap Antananarivo > Ambatolampy > Antsirabe
Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. Kis pihenőt beiktatva egy panorámikus sétát teszünk a rizsföldek között. A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több "becenevet" is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse-pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel - így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

6.nap Antsirabe > Ambositra > Ranomafana
Ma reggeli után különleges városnézésre indulunk: pousse-pousse-ra (riksákra) szállunk és így fedezzük fel Antsirabe városát: megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Reggeli után továbbindulunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Hihetetlen, de a házakat és a sírokat a mai napig szög, zsanér, agy egyéb fém alkatrész nélkül, csak fából, faszögek és facsapok segítségével építik. Meglátogatunk egy zafimaniri fafaragó műhelyt, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Bár a formák, motívumok hasonlók, a dekoráció minden esetben a faragó mester személyiségétől függ, így nincs két ugyanolyan tárgy. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése "meleg víz", a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Vacsora és szállás: Centrest Lodge

7.nap Ranomafana > Ambalavao
Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a "nyolcadik kontinens"-nek. A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, a ,,jó tanulás városába" (nevét jó hírű középiskoláiról és egyetemeiről kapta), Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

Vacsora és szállás: Tsienimparihy Lodge

8.nap Ambalavao > Ranohira
Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa: meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki-csapatokkal találkozhatunk. Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport és számos nyelvi dialektus van.) Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az << Isalo ablaka >> elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

9.nap Ranohira > Isalo Nemzeti Park
Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt. Javasolt esti program: tiszta időben sétáljunk ki a szálloda mellé és csodáljuk meg a csillogó Tejutat és ezernyi csillagot az afrikai égbolton: Madagaszkáron ez az egyik legjobb hely a Tejút megfigyelésére.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

10.nap Ranohira > Tulear > Ifaty
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek... Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: "a Nap városa", vagy: "a város, mely sosem alszik". Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa. Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz. Ifaty-ba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty halászfaluba és csodás tengerpartjára, az Indiai óceán (Mozambiki csatorna) partjára. Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári "mora-mora" (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Bamboo Club Hotel

11.nap Ifaty
A mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök moraját, és figyeljük a halászok évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális "vezo" (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott "cseles" növényzetet és "ravasz" lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Esti program: ma esténket egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töljük : vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!

Vacsora és szállás: Bamboo Club Hotel

12.nap Ifaty > Tulear > Antananarivo
Reggeli után a mai napon a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Buszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba. Délután elmegyünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra: megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit és ha szeretnénk, megvásárolhatjuk szuveníreinket: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Vacsora és szállás: Hotel Belvedere

13.nap Antananarivo > Budapest
Ma reggeli után ellátogatunk a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotához, melyet a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének tartanak. Ez a történelmi hely egykor Madagaszkár királyainak nyújtott otthont. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. A járat indulásától függően autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

14.nap Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Az ár tartalmazza

 • a szállásokat a megjelölt középkategóriás hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában)
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel)
 • angol nyelvű idegenvezetőt végig a program alatt (belföldi repülőjeggyel)
 • belépőt az összes programra
 • nemzeti parkokban a helyi guide díját
 • a túraszervezés díját.

Az ár nem tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegy díját (kb. 350.000 Ft/fő - egyénileg is megvásárolható)
 • a belföldi repülőjegy díját (kb. 90.000 Ft, adókkal és illetékekkel)
 • opcionálisan kérhető 2 éjszaka hosszabbítást Ifaty-ban (59.000 Ft/fő/2éj)
 • az ebédek és az italok költségét
 • esetleges fakultatív program díját a 3.napon (kb. 8 euró/fő, helyszínen fizetendő)
 • a vízumot ügyintézéssel (kb. 15.000 Ft, a repülőtéren érkezéskor igényelhető és felvehető, vagy a budapesti konzulátuson előre megcsináltatható)
 • biztosítást
 • a borravalókat.

Egyéb

A programban feltüntetett árak 1 Euró = 350 Ft árfolyamig érvényesek.
Garantált indulású körút, angol nyelvű idegenvezetéssel, a résztvevők összetétele nemzetközi.  
Hosszabbítási lehetőség Ifaty-ban a tengerparton 59.000 Ft/fő/2 éj, egyágyas felár 19.000 Ft/fő/2 éj.

Szállás

Antananarivo: Hotel Belvedere***
http://www.hotel-antananarivo-belvedere.com/en/

Andasibe: Hotel Andasibe
https://andasibehotel-resto.com/index.php?lang=en

Antsirabe: Couleur Café Guest House
http://www.couleurcafeantsirabe.com/

Ranomafana: Centrest Lodge

Ambalavao: Tsienimparihy Lodge
https://www.theearthtrip.com/hotel/tsienimparihy-lodge/

Ranohira: Isalo Ranch
https://www.isalo-ranch.com/

Ifaty: Bamboo Club
https://www.bamboo-club.com/

A kategórián belüli szálloda változtatást jogát irodánk fenntartja!Hasonló ajánlatok

Irodánk átmenetileg zárva tart / Our office is temporarily closed