Az élmények itt kezdődnek
Az élmények itt kezdődnek

Káprázatos helyek várnak felfedezésre, számos csábító kedvezménnyel.

Részletek

Téli túra a Plitvicei Nemzeti Parkban, adventi vásár és városnézés Zágrábban

Horvátország, Zágráb, Zágráb
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-12-14-tól
2024-12-15-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 1 éj
Ár:
49990.00 Ft/fő, Háromágyas szoba, Reggeli, 3 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-14-tól
2024-12-15-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 1 éj
Ár:
49990.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-14-tól
2024-12-15-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 1 éj
Ár:
56890.00 Ft/fő, Egyágyas szoba, Reggeli, 1 felnőtt
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás: Adventi buszos utazás Zágrábba, Horvátország jelenlegi és egykori fővárosába, ahol ünnepi köntösbe bújt történelmi utcák, terek, s hangulatos adventi vásárok várnak minket! Majd második nap kirándulás a Plitvicei-tavaknál, ahol lehet, hogy hófehér tájban és fagyott vízesésekben gyönyörködhetünk!

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusz

Program: 1. nap:
Indulás reggel 05:00-kor kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Horvátországba rövid pihenőkkel.
Délután felfedezzük Zágráb történelmi városrészét: Felsővárots, Alsóvárost és a Káptalandombot, amely a zágrábi érsekség központja, valamint legfőbb látnivalóját, a Zágrábi Katedrálist, amely alapítását I. László magyar királynak köszönheti. Itt található a Habsburg-ellenes összeesküvés miatt 1671-ben lefejezett Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc, valamint az 1848-as időkből ismert Jellasics bán síremléke is. A séta után szabadidő a város legszebb adventi vásárában, amely a főterén, és a környező utcákban kínál felejthetetlen hangulatot, s nem utolsó sorban remek ajándékötleteket, finom falatokat. Felfedezhetjük a Zrinjevac parkot, ahol világító karácsonyi díszekben, szökőkútban, pavilonokban gyönyörködhetünk. Tovább indulunk a szállásunkra Bosznia területére, ahol a szállás elfoglalása és igény szerint vacsora zárja a napot. Egyénileg lehetőség adódik a környéket felfedezni.

2. nap:
Kiadós reggeli után elindulunk Európa legszebb természeti látványosságot rejtő Nemzeti Parkba. Rövid buszozás után megkezdjük túránkat Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években. A park legérdekesebb látnivalója a Plitvicei-tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága, egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt rákerült a természeti világörökségi listára. A Parkban egyértelműen kisebb a zsúfoltság a téli időszakban, mint más évszakokban, a különleges téli formák elképesztő kavalkádjában a tavak és vízesések gyönyörű kristály díszítést adnak a természetnek. A sétautak hóval fedettek, emiatt a felső tavaknál az ösvények zárva vannak a biztonság miatt, ugyanakkor az alsó tavak nyitva tartanak. A bejáratnál rögtön az alsó tavakra pillanthatunk, majd a szurdok oldalán leereszkedve a tavak mentén sétálva gyönyörködhetünk a vízesések csillogó jégoszlopainak szépségében. Ezután folyásiránynak szemben sétálunk a behavazott fapallókon, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket befagyva. Több kisebb vízesést érintve jutunk el pihenőhelyünkhöz, ahonnan elektromos hajóval és panoráma vonattal folytatjuk utunkat. (Ha az időjárás engedi). Rövid levezető sétával érkezünk meg kiindulási helyünkre. Indulás a délutáni órákban. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő est órákban.

Téli túra a Plitvicei Nemzeti Parkban, adventi vásár és városnézés Zágrábban
o Autóbuszos utazás
o Idegenvezetés
o Adventi vásár és séta Zágrábban
o Autóbuszos utazás
o Reggeli és szállás
o Idegenvezetés a parkban
o Zágrábi városnézés
o Gyalogos, hajós kirándulás

A boszniai határátlépéshez az útlevélnek, vagy személyi igazolványnak a hazaérkezéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie!

Kérjük irodánk ASZF feltételeit https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html illetve általános tudnivalóit https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html figyelmesen olvassák el!

Kérjük, a mellékelt túranyilatkozatot kitöltve küldjék vissza irodánk részére!

Szállás leírás:
Bosznia-Hercegovina / Bihać központjában található, a városi park mellett, melynek zöld ösvényei Európa legszebb folyójához, az egyetlen Unához vezetnek. Bihać főterétől mindössze 100 méterre található Hotel ? la carte étteremmel, valamint a kertben tágas terasszal várja vendégeit. Ingyenes wifi szintén biztosított. A szobák műholdas TV-vel rendelkeznek. A szobákhoz saját, zuhanyzós fürdőszoba és wc tartozik. Törölköző és ágynemű szintén biztosított. A szállodában 24 órás recepció működik. A szobákat gyalogosan lépcsőn, illetve lifttel is meg lehet közelíteni. A reggeli bőséges, svédasztalos, a fakultatív vacsora 3 fogásos. (leves +főétel +desszert). Az italért külön kell fizetni a vacsoránál, az ár nem tartalmazza!
További fontos tudnivalók:
o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.
UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).
Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, roaming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a roaming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul.

Felszállási lehetőségek az autóbuszra:

Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5. (Városligeti csónakázó és Műjégpálya) M1/M7 Autópálya, Budaörsi Pihenőhely,Mc Donald's parkoló,10-es km kő M7 Autópálya,Tárnoki Pihenőhely, LUKOIL 26-os km kő M7 Autópálya,Velencei Pihenőhely, MOL 45-ös km kő M7 Autópálya,Fehérvári Pihenőhely, Shell 60-as km kő M7 Autópálya,Lepsényi Pihenőhely, MOL 83-as km kő M7 Autópálya,Sóstói Pihenőhely, MOL 95-ös km kő M7 Autópálya,Balatonlellei Pihenőhely, MOL 138-as km M7 Autópálya,Keresztúri Pihenőhely, Shell 167-es km kő M7 Autópálya,Zalakomári Pihenőhely, INA 194-es km kő
Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Háromágyas szoba Turnusok:
2024-12-14 - 2024-12-15
2500
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Kétágyas szoba Turnusok:
2024-12-14 - 2024-12-15
2500
Fakultatív - Stornó biztosítás (5%) - Egyágyas szoba Turnusok:
2024-12-14 - 2024-12-15
2840

Az ár tartalmazza:

  • Az utazást busszal, az 1 éjszaka szállást, a reggelis ellátást, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

  • A belépők árát, étkezést, a vox készüléket a biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, valamint a turista buszok parkolási díját helyszíni fizetéssel.

    BBP biztosítás: 1.200 Ft/fő (70 éves korig):
    BBP biztosítás: 2.400 Ft/fő(70 éves kortól)

    Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (foglaláskor kötelezően fizetendő)

    VOX készülék: 1.400 Ft/fő/2nap

    Vacsora felár: 5.000 Ft/fő/1 vacsora

    Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő

    Zágráb sikló: kb.: 1 EUR/fő

    Belépő a Nemzeti Parkba: 9.000 Ft/fő

    Városbelépés + parkolás +IFA: 15EUR/fő

    Figyelem! 2020.01.01-jétől a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet belépni!
    Ezért a foglalás leadását követően a belépődíjat is előre szükséges irodánk felé kifizetni (a visszaigazolással minden szükséges banki adatot küldünk). A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. gondoskodjanak meleg téli csizmáról, vastag kabátról, kesztyűről, vastag nadrágról, síbotról vagy sétabotról. A nemzeti parkban csak kártyás fizetés lehetséges!

    Az árak tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk, bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, szervezési költség stb...). Azokban az esetekben, ahol a kötelező a helyi idegenvezető alkalmazása, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Hasonló ajánlatok