Az élmények itt kezdődnek
Az élmények itt kezdődnek

Káprázatos helyek várnak felfedezésre, számos csábító kedvezménnyel.

Részletek

Pizzatanfolyam Nápoly olajfaligetes dombvidékén - csoportos gasztro út (Repülő) *****

Olaszország, Dél-Olaszország, Nápoly
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egyéb
Szűrés
Indulás: 2025-04-24-tól
2025-04-28-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 4 éj
Ár:
598000.00 Ft/fő, 2F, Teljes ellátás
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Az olasz gasztronómia világába utazunk Dél-Olaszországba, ahol nem csak a környék nevezetességeivel és izgalmas konyhájával ismerkedünk meg, de pizza séfünk vezetésével megtanuljuk hogyan készül az igazi nápolyi pizza és a tradicionális olasz házi tészta.

Utunkon a nápolyi pizzakészítés alapjait Muntyán Stella pizza séf segítségével és vezetésével ismerjük meg egy egészen autentikus helyen, egy villában Altavilla Silentina dombvidékén, a 2010 óta az UNESCO világörökség részét képező Cilento Nemzeti Park kapujában.

Stella Nápolyban Fabio Christiano tanítványaként végzett 2023. májusában, mint nemzetközi ,,pizzaiola", vagyis pizzaszakács.

A kiváló bronzérmes 3. helyezést érte el az olaszországi Paestumban megrendezett 2024-es pizza világbajnokságon, Pizza Gourmet kategóriában. Jelenleg is képzi magát a Pizza Doc Akadémia mester szakán.

Itthon privát pizza séfként tevékenykedik, kizárólag olasz alapanyagokat használ és hosszú érlelésű tésztával dolgozik, mely a hosszabb kelesztés miatt könnyebbé, ízletesebbé és könnyebben emészthetővé teszi a pizzát.

Stella hivatalos oldala: https://www.facebook.com/p/Stellas-Pizza-Hivatalos-Oldala-61552298783701/

PROGRAM:

1. nap:

Érkezés a nápolyi repülőtérre, találkozás a helyi magyar idegenvezetővel, majd a repülőtéri transzferrel egybekötve, látogatás Nápoly belvárosában. Városnézés után transzfer Altavilla Silentinaba, bejelentkezés a L'Araba Fenice Hotelbe, vacsora és esti szabadidő a hotelben.

2. nap:

Reggeli a szállodában, majd magyar idegenvezetőnk kíséretében indulás a Tenuta Vannulo helyi bivalyfarmra, ahol a mozzarella elkészítésével ismerkedünk meg. A szabadidő függvényében egy másik farmon is látogatást teszünk (Azienda Agricola Il Tempio).

A farmlátogatást követően irány a tanfolyam színhelyéül szolgáló helyi villa, mely a Silentinai dombvidéken fekszik.

A képzés első napján az elméleti oktatás során megismerkedünk a helyi hozzávalókkal, alapanyagokkal, eszközökkel, valamint a pizza történetével és szükséges felszereléssel (kemencék, dagasztógépek), illetve a tészta hozzávalóival is: lisztek, élesztők, sók.

A gyakorlatban megtanuljuk a kézzel és géppel való dagasztást. Elkészítjük az első direkt tésztát adott recept alapján (mindenki saját kezűleg fog dagasztani), és megtanuljuk a tészta bucizás technikáját. A tésztákat 24 órára hűtőbe rakjuk érlelésre.

A kávészünetben olasz snack-kel készülünk. A nap második felében a direkt és indirekt tészta közötti különbség kerül asztalra.

Az oktatást követően transzfer vissza a szállodába, vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli a szállodában, transzfer a villába, Az oktatás második napján a bedagasztott direkt tészta nyújtása, feltétek, sütés. Minden fontos lépést megtanulunk: klasszikus pofozós nyújtás, a tészta áthúzása a lapátra, vetés és sütés, behelyezés és megfordítás, a kemencék kezelése. Ismerkedés a klasszikus pizza típusokkal és feltétekkel.

Ebédünk az elkészített pizza lesz. Az oktatást követően délután látogatás Altavilla bájos városában magyar idegenvezetőnkkel, majd transzfer vissza a hotelbe, vacsora a szállodában.

4. nap:

Reggelit követően transzfer a villába. Az oktatás harmadik napján: ,,pasta fresca alla Nonna", avagy az igazi kézi készítésű friss tészta, ahogy a nagymama készíti, a hozzá illő ragu alla bolognese-vel. Mindenki saját maga gyúrja meg a tésztát, miközben elkészítjük az igazi bolognai mártást. Az ebéd az elkészített tészta lesz.

Délután a történelmi Paestum városába látogatunk helyi idegenvezetőnk kíséretében, majd a napot a tengerparton zárjuk és kis pihenéssel. A nap végén transzfer vissza a hotelbe, vacsora a szállodában.

5. nap:

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés és indulás a repülőtérre a menetrend függvényében.

Búcsú Olaszországtól, hazautazás.  

Utazás: 

Budapest-Nápoly közötti közvetlen járatokkal, fapados légitársasággal. Smart viteldíjú csomag tartalmazza az ingyenes ülések alá helyezhető kézipoggyászt, az elsőbbségi beszállást és a 10 kg-os fedélzeti poggyászt. Felár ellenében magasabb viteldíjú csomag vagy extra poggyász is foglalható.

Transzfer: 

Repülőtéri- és kint tartózkodás alatti privát transzfer áll a csoport rendelkezésére, mely végig kísér minket az olaszországi tartózkodásunk alatt.

Szállás: L'Araba Fenice Hotel & Resort*****

Szállásleírás és szolgáltatások:

Az 5 csillagos L'Araba Fenice Hotel & Resort a Sele folyó buja völgyében található, a modern építészet ihlette Paestum városától nem messze, hatalmas gondozott kerttel körülvéve. A buja ösvényekkel tarkított parkban találunk tavakat és több mint 1000 virág- és növényfajt. Az üdülőkomplexum központjában egy nagy úszómedence foglal helyet, hidromasszázzsal, napozórésszel és nyugágyakkal.

A resort rendelkezik egy stílusos étteremmel, kézműves péksüteményeket és különleges italokat kínáló bárral, spa központtal és sportközponttal (teniszpálya, futballpálya) is.

A jólét templomának is nevezett Astrea Wellness & Spa központban találunk egy belső hidromasszázs medencével felszerelt gyógyfürdőt, a vizes blokk mellett pedig egy kellemes relaxációs részt is kialakítottak, ahol aszaltgyümölcs kóstolóval párosított gyógytea kortyolgatása közben lazíthatunk. A két masszázsszobában lehetőség van többféle test- és arckezelést kipróbálni (feláras szolgáltatások).

A standard kétágyas szobák az üdülőközpont központi részén helyezkednek el. A kényelmesen berendezett szobák franciaággyal, fürdőszobával, pihenősarokkal rendelkeznek, és a hotel bejáratra vagy a belső kertre néznek.

Társítás:Ha egyedül jönnél, de szívesen megosztanál egy kétágyas szobát, van lehetőség társításra. Azon leszünk, hogy a megfelelő szobatársat találjuk meg Neked.

Csoportos utunk minimum létszámhoz kötött, min. 14 fő jelentkezése esetén indul! Kevesebb létszám esetén esetleges felár fizetendő.

A változtatás jogát fenntartjuk a hotel, a menetrend és a programok tekintetében!

Vista ÁSZF-től eltérő foglalási és lemondási feltételek érvényesek: foglalás 40% előleggel lehetséges érkezés előtti 41. napig, 40 napon belül teljes összeg fizetendő. Lemondás esetén érkezést megelőző 60-40 nap között 50% kötbéres a foglalás, érkezést megelőző 39-18 nap között 70% kötbéres, 17 napon belül 100% kötbéres, nem lemondható, nem módosítható.

Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet fapados légitársaság közvetlen járataival Budapest-Nápoly-Budapest között, alap viteldíjjal, fedélzeti poggyásszal,
  • a szállást 4 éjszakára 5* hotelben, kétágyas vagy egyágyas standard szobákban, 
  • a teljes ellátást,
  • a repülőtéri transzfereket és programok közötti transzfereket privát autóbusszal,
  • a pizza- és tésztakészítő tanfolyamot magyar pizzaséf vezetésével,
  • a főzéshez/sütéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat,
  • a helyi magyar asszisztenciát és idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőjegyhez tartozó kiegészítő szolgáltatásokat (pl. feladott poggyász)
  •  utas- és útlemondási biztosítást,
  • a személyes jellegű kiadásokat és borravalókat.

Hasonló ajánlatok